Tünd şokoladı BU SƏBƏBLƏRƏ GÖRƏ QİDA RSİONUNUZA daxil etməyin
Alimlər tünd şokoladın ürək və qan damarlarının fəaliyyətinə təsirinə xüsusi diqqət yetiriblər. Bu məhsulun müntəzəm istifadəsi koronar arteriyalarda aterosklerotik çöküntüləri azaltmağa kömək edir və bununla da işemiya, infarkt və insult riskini azaldır. Bundan əlavə, şokolad xolesterol səviyyəsini normallaşdırmağa kömək edir və qan dövranını yaxşılaşdırır.
Bu desert həm də mühüm mineralların mənbəyidir: qlükoza səviyyəsinə və qan təzyiqinə nəzarət etmək üçün lazım olan maqnezium və dəmir, həmçinin orqanizmin metabolik proseslərində mühüm rol oynayan mis və manqan.
Tünd şokoladın bağırsaq mikroflorasına müsbət təsirini xüsusi qeyd etmək lazımdır. Tərkibindəki prebiyotiklər həzmi yaxşılaşdırmağa və sağlam mikrobiotanı saxlamağa kömək edir.
Mütəxəssislər maksimum fayda əldə etmək üçün tərkibində ən azı 70% kakao olan yüksək keyfiyyətli tünd şokolad seçməyi və istehlakında mülayimliyi qorumağı tövsiyə edir.
Bu məhsulun əsas sirri flavonoidlərdir - bədəni sərbəst radikalların dağıdıcı təsirindən qoruyan güclü antioksidantlar. Bu birləşmələr oksidləşdirici stresə aktiv şəkildə müqavimət göstərir, xərçəng və ürək xəstəlikləri ehtimalını azaldır.