Toyuq ətini kəsdiyiniz bıçaqdan başqa yeməklər üçün istifadə etməməlisiniz-MÜTƏXƏSSİZ RƏYİ
Çiy toyuqda müəyyən bakteriyalar var və bişdikdə bu bakteriyalar azalır. Ən böyük səhvlərdən biri toyuq ətini bişirməzdən əvvəl yumaqdır. Toyuq ətinin yuyulması sağlamlığınıza ciddi zərər verə bilər. Bəs toyuq niyə yuyulmur və yuyulsa nə olar?
ÇİY TOYUĞU HEÇ VAXT YUMAYIN
Çiy toyuq ətinin yuyulması içindəki bakteriyaların yayılmasına səbəb ola bilər. Sıçrayan mikroorqanizmlər çarpaz çirklənməyə səbəb olaraq sağlamlığınıza təhlükə yarada bilər.
Böyük Britaniya Qida Standartları Agentliyi (FSA) toyuq ətinin bişirilmədən əvvəl yuyulmasının qida zəhərlənməsinə səbəb ola biləcəyini açıqlayıb. Toyuqda campylobacter adlanan bakteriyalar əllər, mətbəx sayğacları, qablar və paltarlar üçün çirklənmə riski yaradır.
NAZİK BAĞIRSAQ İLTİHABINA SƏBƏB OLA BİLƏR
Toyuq kranın altında yuyulduqda ətrafına sıçrayan su damcılarında bakteriyalar olur. İstifadə olunan kəsmə taxtası böyük risklər yarada bilər. Campylobacter enteritis adlanan bu bakteriyalar nazik bağırsağın iltihabına da səbəb olur və nəticədə ciddi ishal xəstəlikləri yaranır.
TOYUQ KƏSİLƏN BIÇAQ VƏ TAXTADAN BAŞQA QİDALAR ÜÇÜN İSTİFADƏ EDİLMƏMƏLİDİR
Bundan əlavə, mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, toyuq ətini kəsdiyiniz taxta və bıçaqdan başqa yeməklər üçün istifadə etməməlisiniz.
Fidan Vəlisoy