Nar qabığında mükəmməl müalicə! - Qaynadıb içənə şəfa olur
Qurani-Kərimdə də adı keçən möcüzəvi meyvələrdən biri olan nar, müalicəvi xüsusiyyətləri ilə bəşəriyyətə böyük dəstək verir.
Lent.az xəbər verir ki, xüsusilə də nar qabıqlarını qaynadıb içmək əlac axtaranlar üçün əla vasitədir.
İnsan sağlamlığı üçün saysız-hesabsız faydaları olan nar qabığı qiymətli birləşmələrə malikdir və buna görə də istehlakı nəzərə alınmalıdır.
Çində aparılan son araşdırmalar göstərir ki, nar qabığında onun şirəsindən daha qiymətli birləşmələr var.
Nar qabığında olan ellagik turşu demək olar ki, bütün xərçəng növləri, xüsusən də döş xərçəngi üçün həm profilaktik, həm də müalicəvi faydalar təmin edir.
Tədqiqatlar göstərir ki, nar qabığı pis xolesterolu azaldır və beta hüceyrələrini artırır, diabet xəstələri və ürək-damar xəstələri üçün şirəsindən daha əhəmiyyətli faydalar təmin edir.
Nar qabığında olan ellagik turşu antioksidant, antimutagen və xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir.
Araşdırmalar göstərir ki, süd vəzi, yemək borusu, dəri, bağırsaq, prostat və mədəaltı vəzi xərçənglərində xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlər göstərir.
İstifadə üçün qurudulmuş nar qabıqları xırdalanmalıdır. 100 qram qaynadılmış suya 2 qram nar qabığı əlavə edib, təxminən 10 dəqiqə qaynadıb, suyu hər gün çay kimi istehlak edə bilərsiniz.