Qanı qatılaşdıran 5 qida – 40 yaşından sonra yemək olmaz
Qanı qatılaşdıran və qanın dövranını pozan, bununla da ürək-damar problemlərinə yol açan qidalar vaxtından əvvəl ölümə səbəb olur.
Xəbər verilirr ki, rusiyalı dietoloq Darya Samoylova ciddi qan qatılaşdırıcı 5 qidanı açıqlayıb.
– Cəfəri, banan, paxlalılar, qızarmış kartof, kərə yağı
40-45 yaşdan sonra, xüsusən kişilər bu qidaları çox az yeməlidir.
Cəfəridə olan yüksək miqdarda K vitamini qanı sürətlə qatılaşdırır.
Kovid xəstələri də sağalandan 1 ay sonraya kimi müddətdə belə bu qidalardan uzaq dursa yaxşıdır. Çünki kovid özü qanda qatılaşmanı artırır.